Prostor d.o.o. Sarajevo logotip

Info telefoni

  • 00387 (0) 33/ 570-555
  • 00387 (0) 61 / 735-889

Online kontakti

UKNJIŽENI stanovi s opremljenim kuhinjama u novogradnji „Pionirska Dolina“. AKCIJA - Iskoristite ograničenu ponudu – kontaktirajte nas danas

stanovi s opremljenim kuhinjama u novogradnji Pionirska Dolina

Dobrodošli u Pionirsku Dolinu! 

U toku je AKCIJA sa ograničenom ponudom. Izuzetno povoljna prilika se pruža za najbrže klijente, koji se odluče za kupovinu jedne od pet odabranih stambenih jedinica u novoizgrađenom objektu Pionirska dolina. Cijena koja vrijedi za predmetne stambene jedinice u ograničenom akcijskom periodu iznosi samo 2.137,00 KM/m2 + PDV! 

Za detaljne informacije sa 3D tloctima različitih tipova stambenih jedinica i cijenama posjetite web stranicu: www.pionirskadolina.com  

Neposredno uz zoološki vrt „Pionirska dolina“, po kome je ovaj stambeno-poslovni kompleks i dobio ime, upravo je završena izgradnja prvih sedamdest od ukupno 200 stambenih jedinica, koje će činiti dio ovog posebnog i novog naselja u općini Sarajevo Centar.  

Okruženo pomenutim zolooškim vrtom, Centrom za obuku specijalnih policijskih snaga, privatnim voćnjacima, i nizom visokih jablanova, naselje će pružati svojim stanarima istinsku sigurnost i idealne uslove za miran i ugodan život u prirodnom okruženju, nedaleko od gradskog središta. 

Stambeni objekti u projektu Pionirska Dolina kao i same stambene jedinice će se odlikovati visokim evropskim standardima gradnje uslovljenim austrijskim investitorima.Odabir fasadnih boja čine fasadu nenapadnom i objekat se u potpunosti uklapa u okolno zelenilo čineći istovremeno ovaj dio grada urbanim i prijatnim za stanovanje. Posebna pažnja pri projektovanju je posvećena kreiranju maksimalno iskorištenog prostora unutar svake stambene jedinice.  

Ugrađeni materijali, počevši od fasadnog sistema sa izvrsnim toplotnoizolacijskim svojstvima i visokokvalitetne njemačke vanjske stolarije s LOW-E staklima do prvoklasnog hrastovog parketa i sanitarnih uređaja, garantuju budućim vlasnicima dugoročno zadovoljstvo kupovinom jedne od stambenih jedinica u Pionirskoj Dolini.  

Kuhinjski prostori su kompletno opremljeni ugradbenim kuhinjama po mjeri uključjući kvalitetne uređaje bijele tehnike: frižider, pećnica, grejna ploča, napa, mikrovalna pećnica i mašina za pranje suđa. Osim toga standardna oprema za sve stanove uključuje: klima uređaje, potenciometre za individualno podešavanje jačine rasvjete i videofone naglašavajući želju investitora da se stanarima obezbijedi visok stepen komfora i privatnosti. 

Posljednja, „Penthouse“ etaža će predstavljati na našim prostorima potpuno novi pristup unutrašnjim i vanjskim arhitektonskim rješenjima sa visokim stepenom fleksibilnosti po potrebama i zahtjevima kupaca. „Penthouse“ stanove će karakterisati čitav niz pogodnosti kao što su luksuzno opremljeni kuhinjski prostori, poseban odabir materijala, prostrane pergolama natkrivene terase, elektronski kontrolisan pristup liftom do etaže, te opcija za kupovinu garažnog mjesta u podzemnoj garaži uz sami lift i dr. Dostupne kvadrature i cijene Penthouse stanova mogu se dobiti na upit kod PROSTOR agenta zaduženog za projekat Pionirska Dolina. 

Cijene stambenih jedinica se razlikuju po kvadraturi i spratnosti: 

Prizemlje: od 2.255 KM/m2 + PDV do 2.365 KM/m2 + PDV

1. sprat: od 2.475 KM/m2 + PDV do 2.530 KM/m2 + PDV

2. do 5. sprata: 2.560 KM/m2 + PDV

6.sprat/Penthouse: cijene i kvadrature na upit 

Cijena parking mjesta: 6.500 KM + PDV

Cijena parking mjesta u podzemnoj garaži: 19.700 KM + PDV 

Finansiranje je omogućeno putem više komercijalnih banaka. Osim toga sam investitor pruža mogućnost fleksibilnog finansiranja, kako bi većina kupaca zainteresovanih za ovaj projekat, uključujući mlade bračne parove, bili u mogućnosti za kupovinu. 

Dobrodošli u obilazak opremljenog pokaznog stana i same lokacije svakim radnim danom od 09-17h i vikendom od 10-15h, gdje ćete uvjereni smo prepoznati Vaš novi dom! 

Lokacija:

Iako potpuno izdvojena od gradske vreve, nadomak prirodnih ljepota i rekreacionih mogućnosti za sve uzraste, sama mikrolokacija je izvrsno povezana sa gradskim središtem od kojeg je udaljena svega 20-ak minuta ugodne šetnje. Najbliža osnovna škola se nalazi samo 5-6 minuta hoda od stambenog objekta, gdje je i lokalna trolejbuska stanica.

Na relativno kratkom potezu između novog naselja Pionirske Dolina i centra grada smješteni su brojni sportsko-rekreacioni tereni (5-6 min), Fakultet sporta i tjelesnog odgoja (10 min), državne sportske arene Olimpijski Stadion (10 min) i dvorana Zetra (15 min), Gradska Pijaca Ciglane (15 min), Medicinski, Stomatološki, Farmaceutski, Građevinski i Arhitektonski fakulteti (15 min), II Gimnazija (20 min).

 Sadržaj:

Naselje će biti izgrađeno na ravnoj i sunčanoj parceli sa elektronski kontrolisanim pristupom s rampom, a sastojati će se iz tri zasebne lamele od kojih svaka sadrži prizemlje + 6 etaža. Aktuelna lamela 3 sadrži dva lifta za 8 osoba, koji silaze u podzemnu garažu. Liftovi kao i sve komunikacije za prilaz platou, ulazak u stubište i pristup stanovima su prilagođeni za ulazak osoba sa umanjenim tjelesnim sposobnostima. Ulaz u stubište je kontrolisan videofonom iz svakog stana.  

Pionirska Dolina pruža izbor izuzetno praktičnih jednosobnih, dvosobnih, trosobnih i četverosobnih stanova kvadratura od cca. 30 do cca. 70m2 (uz mogućnost dobijanja stambenih jedinica od preko 130m2 spajanjem). Svi stanovi u prizemlju imaju vlastita dvorišta/ vrtove dok dvosobni i trosobni stanovi od prvog do petog sprata imaju jednu ili dvije lođe. Osim toga stanari imaju mogućnost kupovine vanjskih parking mjesta i parking mjesta u podzemnoj garaži koja se proteže ispod cijelog naselja.  

Jednosobni stanovi:

- Dnevni b. sa trpezarijom, kuhinja, kupatilo, hol i dvorište.

P07 (prizemlje): 27,5m2 + 11m2 dvorište i P08 (prizemlje): 33,9m2 + 11m2 dvorište.

Dvosobni stanovi:

- Dnevni b. sa trpezarijom, spavaća s., kuhinja, kupatilo, hol i vrt.

P03 (prizemlje): 39m2 + 23m2 vrt. 

- Dnevni b. sa trpezarijom, spavaća s., kuhinja, kupatilo i hol.

S07 (1., 2. ,3., 4. i 5. sp.): 35,6m2. 

- Dnevni b. sa trpezarijom, spavaća s., kuhinja, kupatilo, hol i lođa.

S03 (1., 2. ,3., 4. i 5. sp.): 44,3m2 + 6,3m2 lođa. 

Trosobni stanovi:

- Dnevni b. sa trpezarijom, spavaća s.1, spavaća s.2, kuhinja, kupatilo, hol, degažman i vrt.

P02A i P02B (prizemlje): 54,3m2 + 28,6m2 vrt. 

- Dnevni b. sa trpezarijom, spavaća s.1, spavaća s.2, kuhinja, kupatilo, WC, hol, degažman i vrt/ dvorište.

P06 (prizemlje): 54,3m2 + 19,95m2 dvorište, P05 (prizemlje): 57m2 + 19,2m2 dvorište,

P01 (prizemlje): 57m2 + 28m2 vrt i P04 (prizemlje): 58,7m2 + 28,5m2 vrt. 

- Dnevni b. sa trpezarijom, spavaća s.1, spavaća s.2, kuhinja, kupatilo, WC, hol, degažman, lođa i dvorište.

P09 (prizemlje): 57m2 + 3,2 lođa + 19,1m2 dvorište. 

- Dnevni b. sa trpezarijom, spavaća s.1, spavaća s.2, kuhinja, kupatilo, hol, degažman, lođa.

S08 (1., 3. i 5. sp.): 58,2m2 + 6,3m2 lođa.

S10 (2. i 4. sp.): 61,6m2 + 3,2m2 lođa.

S02A (1., 3. i 5. sp.), S02B (2. i 4. sp.): 59,6m2 + 6,3m2 lođa.

S04A (1., 3. i 5. sp.), S04B (2. i 4. sp.): 63m2 + 3,2m2 lođa..

- Dnevni b. sa trpezarijom, spavaća s.1, spavaća s.2, kuhinja, kupatilo, WC, hol, degažman i lođa.

S09 (1., 2. ,3., 4. i 5. sp.): 67,3m2 + 3,2m2 lođa.

S06 (1., 2. ,3., 4. i 5. sp.): 64m2 + 6,3m2 lođa.

 

- Dnevni b. sa trpezarijom, spavaća s.1, spavaća s.2, kuhinja, kupatilo, WC, hol, degažman i lođa 1 i lođa 2.

S01 (1., 2. ,3., 4. i 5. sp.): 65,7m2 + 3,2m2 lođa 1 + 3,2 lođa 2.

S05 (1., 2. ,3., 4. i 5. sp.): 62,3m2 + 3,2m2 lođa 1 + 6,3 lođa 2.

Četverosobni stanovi:

Dispozicija i kvadratura četverosobnih stanova će biti određena u dogovoru sa budućim vlasnicima. 

Prostor između lamela sadrži dvosmjernu saobraćajnicu, trotoare, prizemne terase koje pripadaju stanovima u prizemlju, dio sa klupama za odmor i 24 parking mjesta. Prizemlje u srednjoj lameli će činiti poslovni prostori sa namjenskim izborom sadržaja potrebnim jednom savremenom naselju, a sa strane lamele će se biti izgrađeno košarkaško igralište. Prostor oko lamela će biti obuhvaćen posebnim projektom hortikulture sa ozelenjenim površinama i sadnicama.  

Standard:

Konstruktivni sistem se sastoji od AB ploča. Vanjski opečni zidovi su od šuplje blok opeke d=25cm. Pregradni unutrašnji zidovi su 12cm. Baumit toplotnoizolacijski fasadni sistem sa EPS 14cm termikom. Njemački kvalitetni prozori/ prozorska krila marke Salamander sa okvirom od termo plastike i višekomorni sistem za optimalnu toplotu i zvučnu izolaciju. Termopan stakla 4+16+4 mm, sa koeficijentom gubitka toplote od k= 1.1 W/m2K, a profila k=1.3 W/m2K. Aluminijske roletne. Vanjske aluminijske i unutrašnje bijele kamene klupice na prozorskim otvorima. Manje lođe imaju ogradu u bojama stolarije, a veće lođe su zastakljene jednostrukim staklom bez profila koje klizi po vodilici. Ograda na zastakljenim lođama je od lamistal stakla. Na 6. spratu krajnje lođe su nadkrivene pergolama.  

Ulazna vrata u stanove su protivprovalna i protivpožarna. Zidovi u hodniku prema stanovima su termički zaštićeni. Podne obloge u ulaznom dijelu hola i sanitarija kao i podovi lođa i radni dio kuhinje su od prizemlja do 5-og sprata visokokvalitetne gres pločice a u Penthouse stanovima kamene obloge. Pod dnevnog boravaka sa trpezarijom i soba je visokokvalitetni hrastov parket debljine 14mm, završno obrađen i tvornički lakiran. Kupatila i toaleti su opremljeni ugradbenim vodokotlićima i sanitarnom opremom I klase. U kupatilima su i plinski kombi bojleri za etažno grijanje svakog stana. Kuhinjski prostori su kompletno opremljeni ugradbenim kuhinjama po mjeri uključjući kvalitetne uređaje bijele tehnike: frižider, pećnica, grejna ploča, napa, mikrovalna pećnica i mašina za pranje suđa. Svaki stan ima vodomjer i mjerač električne potrošnje. Ulaz je kontrolisan interfonom (pr.- 5.sp.) ili videofonom (Penthous-i) iz svakog stana. Upravljanje rasvjetom stubišta vrši se preko stubišnih automata i prekidača postavljenih na stepeništu. Podovi u stubištu su obloženi kamenom. U svakom hodniku je vatrodojava, hidrant, kao i aparati za gašenje požara. Požarno stepenište se završava u prizemlju gdje je omogućen direktan izlaz na teren sa jugoistočne strane.

Sve instalacije imaju svoje kanale i prodore koji su protivpožarno zatvoreni.

Krov je rađen po najsavremenijim standardima kao neprohodni obrnuti ravni krov u sljedećim slojevima: 1. AB ploča – 20cm, 2. nagibni beton – 4 do 15cm, 3. hidroizolacija 1cm, 4. XPS termoizolacija – 20cm, 5. geotekstil, 6. šljunak – 8cm. Atika je opšivena ravnim limom u boji antracita. Krovu se pristupa penjalicama preko otvora u stubištu na 6 spratu. Sve vanjske klima jedinice su smještene na krovu. Sistem odvodnje je sa 4 slivnika koja imaju grijače.

Ostalo:

Kupcima stambenih jedinica u projektu Pionirska Doline su obezbijeđeni savjeti arhitekte za individualizaciju životnog prostora po vlastitim željama i potrebama

.

Info telefoni

  • 00387 (0) 33/ 570-555
  • 00387 (0) 61 / 735-889

Online kontakti

Katalozi

Galerija fotografija