Građevinsko zemljište 90.000 m2 sportsko-rekreacijske namjene - Dubrovnik Srđ, Dubrovnik, Zemljište

Nekretnina za
Prodaja
Tip zemljišta
Građevinsko zemljište
Površina
90000 m²
Objavljeno
May 31, 2020
Lokacija
Država
Hrvatska
Region
Dubrovačko-neretvanska županija
Općina/Grad
Dubrovnik

Opis
Opis
CIJENA NA UPIT.

Zemljište površine cca 90.000 m2 na Srđu za izgradnju sportsko-rekreacijskih igrališta na otvorenom s pratećim zgradama, u obuhvatu zone zaštitnog zelenila i krajobraznih površina, na granici sa zonom sportsko-rekreacijske namjene \'Sportski centar s golfom\'.
Zapadni dio parcele dotiče postojeći poljski put čija se trasa djelomično poklapa sa trasom planirane prometnice rangirane kao sabirna ulica.
Na širem prostoru platoa Srđa moguća je uspostava paintball centra. Dva rekreacijska igrališta koje bi služila za paintball mogu se izgraditi tako da uređenje terena, pješačke staze i sl. budu uklopljeni u karakteristike krajobraza. Prateća zgrada može biti maksimalne površine 100 m2 visine prizemlja.
Funkcija paintball centra planira se obogatiti dodatnom rekreacijskom ponudom poput wellness-a, fitness-a, sadržajima okrijepe u vidu tradicionalnih proizvoda i jela na bazi ekološkog uzgoja (autohtona vina, sirevi, maslinova ulja i sl.) sukladno čemu je unutar zone pratećih sadržaja planirana konoba karakterističnog ambijentalnog ugođaja s lokalnom gastronomskom ponudom. Od ostalih pratećih sadržaja potrebno je rezervirati prostor za konjušnicu.
U središnjem dijelu zemljišta zone rekreacijskih sadržaja planiraju se dječja igrališta, boćališta, mali amfiteatar za edukacijske svrhe i događanja na otvorenom, konjička staza za djecu i sl.
Granice parcele uokviruje zona uređenog krajobraza s rubnim zelenim pojasom, odmorištima i vidikovcem. Dinamički održivi krajobraz s ciljem očuvanja i poticanja agro/bioraznolikosti, te poticanja edukacijskih i promocijskih aktivnosti uz raznolike mogućnosti pri čemu bi posjetiteljima bilo omogućeno i sudjelovanje u berbi te kupnja autohtonih proizvoda,, zamišljen je kao sustav tematskih vrtova aromatičnog, ljekovitog, medonosnog, začinskog i divljeg jestivog bilja, koje će ponuditi vizualno i funkcionalno složeniji krajobraz, ali i gospodarsku održivost.
U funkcionalno organizacijskom smislu zemljište bi se raščlanilo u pet osnovnih zona:
1. Zona uređenog krajobraza s rubnim zelenim pojasom
2. Zona kolnog pristupa i prometa u mirovanju
3. Zona rekreacijskih sadržaja
4. Zona pratećih sadržaja
5. Zona paintball terena


Više informacija u uredima IMB Nekretnine d.o.o. Dubrovnik

Dodatne kontakt informacije
Broj oglasa
233374
Agencijska (interna) šifra
805
Telefon za kontakt
  • Pogledaj QR Code Pogledaj QR Code
    • Trenutna ocjena: NAN
    • Ukupno glasova: 0
  • Snimi kao PDF Snimi kao PDF
  • Prijavi neispravan oglas
  • 1049 Prikaza
Ime vašeg prijatelja *
Email adresa vašeg prijatelja *
Vaše ime
Vaša email adresa
Poruka
Potvrdi da nisi robot *
We were unable to find the requested address (Hrvatska, Dubrovačko-neretvanska županija, Dubrovnik) via Google street view due to Google street view doesn't have data for this address.
Trenutno nema komentara na oglas.
Molimo da se prijavite ukoliko ste već registrirani, ili da se registrirate ukoliko ste novi korisnik, kako bi ste mogli upisati komentar.
Oglasi za poređenje
Trenutno nema oglasa za uporedbu
Zašto prijavljujete oglas
Poruka *
The account with the email address already exists on the site. To synchronize with Social Network Login plugin please enter the password to your account on the site.
Prijava
Korisničko ime
Lozinka
Zaboravljena lozinka? Promijeni lozinku