Izvještaj o potražnji za nekretninama u Hrvatskoj u 2019. godini

23.12.2019

Svjetsko stanovništvo postaje sve mobilnije, a mogućnost prodaje ili kupnje nekretnina nadilazi granice država. Prodati nekretnine strancima više nije problem.

Sa sve većim interesom stranih državljana za kupovinom nekretnina u zemljama regije agencijama za nekretnine otvorile su se brojne nove prilike za prodaju i promociju nekretnina izvan granica domicilne države.Uvjeti prema kojima stranici mogu kupovati nekretnine razlikuju se od zemlje, uglavnom se temelje na načelu reciprociteta, a ograničenja se odnose na kupovinu poljoprivrednih zemljišta ili područja od posebnog državnog interesa.

Detaljne informacije o tome koje vrste nekretnina su u 2019. godini tražili domaći i inozemni kupci u  Republici Hrvatskoj, te u kojim lokacijama, pročitajte u detaljnom izvještaju oglasnika Nekretnine365.com urađenom za tržište nekretnina Republike Hrvatske.

Pod kojim uvjetima strani državljani mogu kupovati nekretnine?

Strani državljani mogu stjecati pravo vlasništva nekretnina pod određenim uvjetima koji vrijede u zemlji u kojoj namjeravaju kupiti nekretninu.

Državljani Europske unije kao i pravne osobe koje imaju sjedište u Europskoj uniji mogu postati vlasnici nekretnina u Hrvatskoj pod istim uvjetima kao hrvatski državljani, izuzev posebnih područja odnosno poljoprivrednih zemljišta što je određeno posebnim zakonom.

Za strane državljane koji nisu državljani zemalja članica EU vrijedi pravilo uzajamnosti, prema kojem stranci mogu stjecati nekretnine u Hrvatskoj ukoliko državljani Hrvatske imaju pravo stjecanja nekretnina u njihovoj zemlji.

Kako do inozemnih kupaca nekretnina?

Za uspješnu prodaju nekretnina na inozemnim tržištima postoji nekoliko bitnih faktora. Suradnja s partnerskim agencijama koje posluju na tržištu od vašeg interesa pruža vam priliku da na njemu budete prisutni. Oglasnik nekretnine365.com jedini je internetski oglasnik koji na jednom mjestu okuplja agencije iz većeg broja zemalja i tako omogućuje lakše sklapanje partnerstava među agencijama. Također, sudjelovanje na specijaliziranim sajmovima omogućuje vam proboj na određeno inozemno tržište nekretnine. 

Oglašavanje nekretnina na inozemnim portalima pruža vam najbolju priliku da predstavite vašu ponudu zainteresiranim kupcima izvan vaše države.

Nakon što ste privukli zainteresirane strane klijente pošaljite im ponude za nekretnine na njihovom jezikuNekretnine365.com je prvi regionalni višejezičan oglasnik za nekretnine koji će Vašu ponudu nekretnina prezentirati na 12 različitih jezika.

Vašu ponudu nekretnina jednostavno možete sinkronizirati za objavu na nekretnine365.com oglasniku bez potrebe za ručnim unosom oglasa. Vaši oglasi, podaci i slike će se automatski importovati na platformu nekretnine365.com.

Ponudu za Vašu agenciju zatražite putem online konfiguratora oglasnih paketa na https://agencije.nekretnine365.com
The account with the email address already exists on the site. To synchronize with Social Network Login plugin please enter the password to your account on the site.

Listings to be compared

    There are no listings to compare.
    Anmelden
    Benutzername
    Passwort
    Passwort vergessen? Erinnern