KAMENA VILA, PRVI RED DO MORA, NEPOSREDNO UZ PLAŽU - BETINA, MODRAVE, Tisno, Kuća

1,300,000.00 €
  • 3280 m²
Nekretnina za
Prodaja
Tip kuće
samostojeća
Površina
80 m²
Površina placa
1163 m²
Broj soba
3
Broj kupatila
2
Ažurirano
Jan 22, 2024
Stanje
Stanje
Održavano
Lokacija
Država
Hrvatska
Region
Šibensko-kninska županija
Općina/Grad
Tisno
Naseljeno mjesto
Betina
Poštanski broj
22244
Dozvole
Vlasnički list
Da
Dodatne informacije
Infrastruktura
  • Klima uređaj
  • ADSL
Energetski razred
U izradi
Opis
Opis
Prodaje se VILA u prvom redu do mora u Modravama u Betini. Nalazi se neposredno uz plažu. OPIS NEKRETNINE: - 2 spavaće sobe; - dnevni boravak; - kuhinja; - 2 kupaonice; - terasa; - balkon; - natkriveni prostor za druženje; - roštilj; - klimatizirana Betina je mjesto na sjeveroistočnoj obali otoka Murtera koji je s kopnom povezan pokretnim mostom u Tisnom. Nalazi se 35 km zapadno od Šibenika. Ime Betina potječe od keltske riječi «bet» što znači usta i opisuje izgled prirodno formirane luke Betine koja, poput usta, štiti brodove od naleta vjetra. Ime je simbolično i stoga što su Betinu kroz povijest zvali «ustima šibenskog kraja», zbog plodnog betinskog «Poja», bogatog ponajprije maslinama i smokvama, ali i povrćem koje je hranilo cijeli kraj. Betina je, uz Korčulu, najpoznatije i najstarije sjedište vrsnih kalafata (brodograditelja u drvu). Jedno je od zadnjih utočišta drvene brodogradnje u Europi. Nadaleko je poznat proizvod betinske brodogradnje Betinska gajeta koja datira iz 1740. godine. To je čvrst težački brod s latinskim jedrom kojim su stanovnici plovili do udaljenih posjeda na Kornatima, Modravama, Prosici i Vranskom jezeru. U čast ovog «svetog broda» svake se godine održava Regata za dušu i tilo, natjecanje u drvenim brodovima. Osim što su poznati brodograditelji, Betinjani su bili i poznati školjkari. Mnoge generacije Betinjana othranila je školjka. Školjke su se lovile pomoću brganje (sprave za vađenje školjki iz mora). Osim za prehranu, školjke su služile za dobivanje boje, kojom su se bojala sukna za izradu odjeće. Također su se mrvile i dodavale u građevinski materijal. Danas kada je izlov školjaka zabranjen, a u čast ove tradicije, već se 40 godina održava Dan brganje (prva nedjelja u kolovozu), velika cjelodnevna fešta sa zabavnim programom. Betinske plaže razasute su po cijelom mjestu, a odlikuju se iznimnom bistrinom mora i privlačnošću. Infrastrukturno su prilagođene kupačima. Za sve dodatne informacije i dogovor o terminu obilaska, slobodno nas u bilo kojem trenutku kontaktirajte s povjerenjem. Šifra objekta: 23-162N Energetska klasa: U izradi

Dodatne kontakt informacije
Broj oglasa
562348
Agencijska šifra
23-162N
  • Pogledaj QR Code Pogledaj QR Code
    • Trenutna ocjena: 0
    • Ukupno glasova: 0
  • Snimi kao PDF Snimi kao PDF
  • Prijavi neispravan oglas Cancel my report
  • 102 Prikaza
Ime vašeg prijatelja *
Email adresa vašeg prijatelja *
Vaše ime
Vaša email adresa
Poruka
Potvrdi da nisi robot *
Trenutno nema komentara na oglas.
Molimo da se prijavite ukoliko ste već registrirani, ili da se registrirate ukoliko ste novi korisnik, kako bi ste mogli upisati komentar.
Podaci o kreditu
Iznos kredita
/EUR
Trajanje kredita
godina/mjeseci
Kamatna stopa
%
Datum prve rate
Resetuj
Podaci o kreditu
Popunite formular i kliknite na "Izračunaj"
Plan otplate
Zašto prijavljujete oglas
Učitavanje...
Are you sure you want to cancel your report?
The account with the email address already exists on the site. To synchronize with Social Network Login plugin please enter the password to your account on the site.

Oglasi za usporedbu

    Još niste odabrali oglase za poređenje.
    Prijava
    Korisničko ime
    Lozinka
    Zaboravljena lozinka? Promijeni lozinku