Uvjeti korištenja

Zadnja izmjena: 28.8.2018. godine

Na korištenje web portala Nekretnine365.com (u nastavku: Portal), u vlasništvu obrta za informatičke usluge SD-ost BIT Bihać i svih njegovih dijelova, uključujući aplikacije za mobilne uređaje i mobilnu stranicu, primjenjuju se ovi Uvjeti korištenja.

Izdavač Portala je obrt za informatičke usluge SD-ost BIT Bihać, koje ovim Uvjetima utvrđuje prava i obaveze izdavača i korisnika Portala prilikom korištenja istog.

Korištenjem Portala, korisnik prihvata ove Uvjete korištenja, kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici kontinuiranim korištenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti.

Niti jedan dio Portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.

Izdavač Portala posjetiocima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja Portala. Svi posjetioci imaju pravo besplatno koristiti sadržaje Portala ukoliko ne krše Uvjete korištenja.

Portal se sastoji od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od posjetitelja, te linkova na vanjske stranice.

Portal sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje Portala koristite na vlastitu odgovornost i Portal se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Pristup Portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije. 


Autorska prava


Portal polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale i registrovane žigove). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela Portala koji sadrži vlastiti sadržaj smatra se kršenjem autorskih prava Portala i podložno je tužbi. Isto se primjenjuje na sadržaje koje su na Portal postavili ili na kojima imaju pravo partneri i oglašivači ili drugi korisnici.

Sadržaj na Portalu je zaštićen autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja je moguće samo uz prethodnu pisanu dozvolu Portala ili oglašivača.

Ukoliko smatrate da je Portal povrijedio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji će biti uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.


Pravo na izmjene sadržaja i usluga


Portal zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na Portalu bez obaveze prethodne najave.


Linkovi na druge web stranice


Portal sadrži linkove na web stranice trećih osoba. Portal linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan Portala. Sadržaj izvan Portala koristite na vlastitu odgovornost.


Zaštita privatnosti


Portal štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri.


Portal se obavezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korištenja Portala, te da privatne podatke neće distribuirati niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.


Portal može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene tokom korištenja portala (isključivo podaci o računaru i podaci o internet-provideru) ili podatke unesene u postupku registracije. Ove podatke Portal koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao Portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio onima koji ga posjećuju. Na temelju tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojim posjetiocima.


Portal se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika Portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila Portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.


Obaveze korisnika


Korisnicima Portala strogo je zabranjeno:
 

 • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće BH i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički, te štetan na bilo koji drugi način;
 • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima;
 • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe;
 • objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom;
 • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane;
 • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme;
 • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja Portala i korisnika.


Pravila obikovanja oglasa

Na Portalu je dozvoljeno objavljivati oglase za prodaju i iznajmljivanje nekretnine te iznajmljivanje turističkog smještaja.
Oglas mora biti objavljen u odgovarajućoj kategoriji.
Administracija Oglasnika zadržava pravo da oglas prebaci u drugu kategoriju, ukoliko smatra da ta kategorija bolje odgovara oglasu.
U jednom oglasu se može oglasiti samo jedna predmetna nekretnina, a nikako veći broj nekretnina.
Svi navedeni podaci u oglasu moraju se odnositi na predmetnu nekretninu koja je predmet oglašavanja (površina, cijena, ..)
Strogo je zabranjeno oglašavati oglase tipa "potražujem" ili "kupujem".
U oglasu je zabranjeno reklamiranje firme ili biznisa, oglas isključivo mora sadržavati podatke o nekretnini, izuzev u situacijama kada oglašivač ima pismeno odobrenje Portala.

U oglasu nije dozvoljeno reklamiranje niti postavljanje linka prema drugim web stranicama.


Registrirani korisnici


Registriranjem na Portal korisnik je obavezan proći postupak registracije, unijeti istinite podatke, te odabrati korisničko ime i lozinku.


Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Portal ne može odgovarati za neovlašteno korištenje računa, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.


Portal zadržava pravo da ukine ili da uskrati mogućnost korištenja korisničkog računa bez prethodne najave ili/i objašnjenja.


Portal ne snosi odgovornost za štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa.


Pravila komentiranja


Komentari objavljeni na Portalu ne odražavaju stav vlasnika i uredništva Portala, kao ni korisnika Portala, već samo autora komentara, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta i Pravila komentiranja. Opširnije u Pravilima komentiranja.


Poruke Portala i sponzora


Portal svojim korisnicima može povremeno poslati obavijesti Portala i sponzora.


Izmjene Uvjeta korištenja


Portal zadržava pravo izmjene ovih Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih izmjena. Navedene izmjene stupaju na snagu objavljivanjem na Portalu.


Stupanje na snagu


Ovi Uvjeti stupaju na snagu danom objavljivanja na Portalu.

The account with the email address already exists on the site. To synchronize with Social Network Login plugin please enter the password to your account on the site.

Oglasi za usporedbu

  Još niste odabrali oglase za poređenje.
  Prijava
  Korisničko ime
  Lozinka
  Zaboravljena lozinka? Promijeni lozinku