ISTRA, DRAGUĆ - Impozantni maslinik s ruševnim objektom, Cerovlje, Zemljište

500,000.00 €
  • 117535 m²
Nekretnina za
Prodaja
Tip zemljišta
Poljoprivredno zemljište
Površina
117535 m²
Ažurirano
Mar 18, 2024
Lokacija
Država
Hrvatska
Region
Istarska županija
Općina/Grad
Cerovlje
Naseljeno mjesto
Draguć
Poštanski broj
52402
Proširi Mapu
Dozvole
Vlasnički list
Da
Opis
Opis
ISTRA, DRAGUĆ - Impozantni maslinik s ruševnim objektom Iza sedam gora, u najdubljoj unutrašnjosti Istre, na pola puta između Pazina i Buzeta odjednom izranja - Draguć. Smješten usred ničega i stiješnjen na hrptu brežuljka svojim vas skladnim starinskim vizurama naprosto mami. Ali nije Draguć samo kulisa. Uzvišeno šarenilo freskama ukrašenih crkava i njihovo sakralno blago meta su znatiželjnih izletnika. Današnji je Draguć nastao oko istoimenog srednjovjekovnog Kaštela koji je danas gotovo potpuno uklopljen u arhitekturu kasnijih razdoblja. Spomenut je 1102. godine. kao Dravuie u darovnici istarskog markgrofa Ulricha akvilejskim patrijarsima, a kasnije je kao dio buduće Pazinske knežije pripao Goričkim grofovima pa Habsburgovcima. U okolici Draguća, smještena na jednom od brdašca prodaje se poljoprivredna parcela s rodnim maslinama. Prodaje se mladi maslinik (masline starosti 5-10 godina) s ukupno posađenih 2.400 maslina (većinom Bianchera i Pendolino) na 11,7 hektara zemlje. Na zemljištu se nalazi stara srušena kuća i gospodarski objekt. Kompletno zemljište je ograđeno sa svih strana ogradom, nalazi se na predivnoj lokaciji, s koje se pruža otvoreni pogled na okolne brežuljke koji okružuju ovaj veličanstveni maslinik. Kompletni maslinik nalazi se u statusu eko proizvodnje i sustava poticaja. Zemljište iz zraka izgleda kao zvijezda s time da se ruševni objekti nalaze u centru "zvijezde". Pristupni put uredan makadamski. Prodavatelj je pravna osoba u sustavu PDV-a. Vlasništvo 1/1, Bez terata, Nekretnina svakako vrijedna Vaše pažnje, predstavlja idealnu investiciju glede maslinarstva na karakterističnoj mikorlokaciji nadaleko poznatoj po najboljem Istarskom maslinovom ulju, Poštovani klijenti, agencijska provizija naplaćuje se u skladu s Općim uvjetima poslovanja: www.dux-nekretnine.hr/opci-uvjeti-poslovanja ID KOD AGENCIJE: 28342

Dodatne kontakt informacije
Broj oglasa
580516
Agencijska šifra
28342
  • Pogledaj QR Code Pogledaj QR Code
    • Trenutna ocjena: 0
    • Ukupno glasova: 0
  • Snimi kao PDF Snimi kao PDF
  • Prijavi neispravan oglas Cancel my report
  • 111 Prikaza
Ime vašeg prijatelja *
Email adresa vašeg prijatelja *
Vaše ime
Vaša email adresa
Poruka
Potvrdi da nisi robot *
Trenutno nema komentara na oglas.
Molimo da se prijavite ukoliko ste već registrirani, ili da se registrirate ukoliko ste novi korisnik, kako bi ste mogli upisati komentar.
Podaci o kreditu
Iznos kredita
/EUR
Trajanje kredita
godina/mjeseci
Kamatna stopa
%
Datum prve rate
Resetuj
Podaci o kreditu
Popunite formular i kliknite na "Izračunaj"
Plan otplate
Zašto prijavljujete oglas
Učitavanje...
Are you sure you want to cancel your report?
The account with the email address already exists on the site. To synchronize with Social Network Login plugin please enter the password to your account on the site.

Oglasi za usporedbu

    Još niste odabrali oglase za poređenje.
    Prijava
    Korisničko ime
    Lozinka
    Zaboravljena lozinka? Promijeni lozinku